גם אתם מרגישים שהפריטה שלכם בגיטרה לא נשמעת בדיוק כמו שרציתם?
אין מספיק זרימה וקצב, המפרט ‘מקפץ’ ובורח לכם מהאצבעות, אתם מתאמצים מידי והפריטה נשמעת גסה וצורמת? קשה לכם לנגן מהר וזה לא מרגיש קל ונוח כמו שזה נראה אצל נגנים אחרים…
יש כמה טעויות מאוד נפוצות לגורמות לבעיות האלה בדיוק.

כמורה לגיטרה עם ניסיון של כמעט 20 שנה, ראיתי אלפי תלמידים מתמודדים עם אותן טעויות בדיוק.
הטעויות האלה לא רק פוגעות באיכות הצליל, בשטף ובהנאה, אלא גם מונעות מכם להתקדם לרמות גבוהות יותר בנגינה.
בואו נכיר את חמש הטעויות הנפוצות ביותר בפריטת אקורדים – בין אם אתם משתמשים במפרט או פורטים עם האצבעות – ואיך לתקן אותן (וגם הדגמה בסרטון שבהמשך)
1. תנועה מהמרפק במקום תנועה סיבובית
אחת הטעויות הנפוצות ביותר היא הפעלת כוח מהמרפק במקום שימוש בתנועה סיבובית משורש כף היד.
תנועה לא נכונה זו גורמת למאמץ מיותר, פוגעת במהירות ובדיוק הקצב, ומשפיעה לרעה על איכות הצליל.
היא גם משפיעה על זווית פגיעת המפרט, דיוק הפריטה על המיתרים הרצויים ועל היכולת לנגן מקצבים שונים בשטף.

נגנים רבים אוחזים במפרט בכוח רב מדי מחשש שיברח להם. האחיזה החזקה לא רק גורמת לעייפות מיותרת, אלא גם פוגעת באיכות הצליל. הפתרון טמון בזווית הנכונה של המפרט, שתאפשר אחיזה רפויה יותר ולמפרט להישאר יציב בין האצבעות.
2. אחיזה חזקה מדי של המפרט

הזווית שבה המפרט פוגש את המיתרים היא קריטית. זווית נכונה תיתן לכם יתרון משמעותי בכיוון הפריטה, תאפשר תנועה משוחררת יותר, ותשפר דרמטית את איכות הצליל.
הטיה של המפרט נגד כיוון הפריטה מאפשר נגינה חלקה וזורמת שגם נשמעת נהדר.
3. זווית פגיעה של המפרט

4. עצירת התנועה ביד ימין
המשכיות התנועה ביד ימין חיונית לפריטה זורמת ומדויקת. עצירת התנועה פוגעת בזרימה הטבעית של הנגינה ומקשה על שליטה במקצב. המשכיות התנועה בזמן הפריטה בגיטרה לא רק מאפשרת נגינה קצבית וסוחפת, אלא גם משפיעה על איכות התרגול ועל השיפור של כלל המרכיבים בנגינה – כולל מעברי האקורדים.

5. גרירת המפרט במקום תנועות מדויקות
במקום תנועות חדות ומדויקות, נגנים רבים “גוררים” את המפרט על המיתרים. זו טעות שפוגעת משמעותית באיכות הצליל ובשליטה בקצב ובמקצב.
פריטה כזו גורמת למיתרים להישמע ‘מרוחים’ ולא קצביים, ולנגינה להישמע יבשה ומשעממת.

6. התמקדות במיתרי הבס
הרבה פעמים נגנים מתחילים נוטים לרכז את הפריטה באיזור מיתרי הבס, כך ששומעים בעיקר את הבסים ולא שומעים את הצלילים הגבוהים (המיתרים הדקים). פריטה כזו גורמת לאקורדים להישמע מאוד ‘בוציים’ ולא מספיק צלולים. ההבדל בין האקורדים לא מספיק מורגש והכל נשמע לא משהו…

בסרטון המצורף אני מדגים בפירוט כיצד לתקן כל אחת מהטעויות האלה. תיקון הטעויות יביא לשיפור מיידי באיכות הצליל שלכם, יהפוך את הנגינה לקלה יותר, ויאפשר לכם לנגן מקצבים מגוונים ומעניינים.
למי שרוצה להעמיק עוד יותר בנושא המקצבים והפריטות, פיתחתי קורס מקיף שיעזור לכם להפוך את הנגינה שלכם למקצועית ומרשימה. הקורס כולל טכניקות מתקדמות ותרגילים שישנו לחלוטין את חווית הנגינה שלכם.
צפו בסרטון המלא כדי לראות הדגמה מפורטת של כל הטכניקות ואיך ליישם אותן נכון.
אני מבטיח שתראו שיפור משמעותי כבר אחרי צפייה אחת!